Dit vegetarische recept is zo kinderlijk eenvoudig. De combinatie van smaken is desondanks ge(s)laagd: een zoete en romige puree met een licht bittertje van de spinazie en een vleugje knoflook.
Benodigdheden per persoon:
- 1 grote of 2 kleinere zoete aardappels
- aluminiumfolie
- 2 eetlepels crème fraîche
- 1 eetlepel olie (bijvoorbeeld arachideolie)
- 2 teentjes knoflook
- 150 gram spinazie of wilde spinazie (gewassen)
- zout, peper
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak de zoete aardappel(s) in met aluminiumfolie en leg ze in de oven totdat ze gaar zijn. Dit duurt 30 tot 45 minuten. Je kunt de aardappel ook poffen zonder aluminiumfolie. De schil kan dan wel openbarsten en er kan wat vocht uitlopen. Zet er dus een bakplaat of ovenschaal onder.
Laat de gare aardappel iets afkoelen. Verwijder de schil en prak het vruchtvlees in een kom met de crème fraîche en breng op smaak met een beetje zout en iets meer peper. Schep de puree op een serveerbord en zet deze terug in de nog warme oven.
Snij de knoflook in dunne plakjes. Verhit de olie in een wok of grote koekenpan en bak de knoflook 1 minuut mee. Voeg vervolgens de spinazie handje voor handje toe en schep om totdat de spinazie net geslonken is. Strooi er een beetje zout en peper overheen.
Verdeel de spinazie over de zoete-aardappelpuree, serveer en geniet. Verbazingwekkend lekker, toch?