Kruidige courgettesoep

Courgettesoep roept bij mij een wat laffe smaakassociatie op. Dat geldt dan weer niet voor deze supersimpele, vegetarische versie. Maak de soep eens, serveer zonder toelichting en vraag het proefpanel wat er in zit. Grote kans dat de courgette niet genoemd wordt!

Benodigdheden (3-4 personen):

  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 1 courgette, grof geraspt
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 pakje of blikje kokosmelk (200 ml.)
  • snufje chilivlokken
  • staafmixer of blender

Pel en snipper de knoflook. Verhit de olie in de kookpan en bak de knoflook 1 minuut mee, maar laat die niet bruin worden. Roer de geraspte courgette er doorheen en bak deze nog even mee, een paar minuten. Voeg dan het groentebouillonblokje toe en de kokosmelk. Vul het pakje of blikje van de kokosmelk met heet water en voeg dit ook toe aan het mengsel. Een klein snufje chilivlokken geeft een pepertje aan het geheel, maar overdrijf niet.

Breng het mengsel aan de kook en laat 10 minuten zachtjes doorkoken. Pureer het daarna met een staafmixer of een blender. Als de soep te dik is kan die nog extra verdund worden met water.

Lekkere smaakvariaties:

  • kook de blaadjes van een takje verse dragon mee
  • of rooster 2 eetlepels amandelschaafsel in een droge koekenpan en strooi die vlak voor het serveren over de soep.

Plaats een reactie