Geroosterde tomaten met halloumi

Halloumi is een stevige, zoute kaas die zich makkelijk laat grillen of bakken. Deze combinatie met couscous en frisse smaken van citroen, munt en tomaat is slank, vegetarisch en ook nog eens razendsnel op tafel.

Benodigdheden (1 persoon):

  • 125 gram kerstomaten
  • zout
  • peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1/4 groentebouillonblokje
  • 75 gram couscous (liefst volkoren)
  • 1/4 citroen
  • 125 gram halloumi
  • 1 takje munt

Verwarm de oven voor op 250 graden. Halveer de kerstomaten en verdeel ze over een ovenschaal of bakplaat, met de binnenkant naar boven. Bestrooi ze met weinig zout (de halloumi is al zout) en een beetje peper. Besprenkel de tomaatjes met 1,5 eetlepel olijfolie en rooster ze 10 minuten in de hete oven.

Los het groentebouillonblokje op in kokend water en bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing. Bij mij was kort opkoken met 100 ml water en daarna 5 minuten laten nagaren met het deksel op de pan voldoende. Boen de citroen schoon en rasp de schil. Roer de citroenrasp en de couscous samen los met een vork.


Verhit een contactgrill of grillpan. Snijd de halloumi in dikke plakken, besprenkel ze met de rest van de olijfolie en grill ze ongeveer 1 minuut, zodat de kaasplakjes mooie grillstrepen hebben. Snijd de muntblaadjes in reepjes.

Verdeel de couscous over het bord. Schik de tomaatjes met alle olie en vocht ernaast of er overheen. Leg de halloumi grillplakken erbij. Garneer met de munt en eventueel nog wat extra olijfolie.

Variatie:

  • Rooster een paar tenen knoflook mee met de tomaten. Geroosterde knoflook wordt lekker zacht en bijna zoet van smaak.

Plaats een reactie