Een nieuw, praktisch tuinblog

Elke tuinliefhebber droomt van een ideale tuin. Waar veel zon en een beetje regen elkaar in een groeizaam evenwicht houden. Waar de grasmat altijd groen en geschoren is. Waar gevlinderd wordt en rupsen niet knagen. Zo rondkijkend, in de luie stoel met een goed glas in de hand, is het leven zo slecht nog niet.

Waarom Moesblog? Mijn hoofd maalt van de plannen die ik heb, met uitdagingen in een lange wachtrij. Ik puzzel me rot op plantencombinaties en barst anderzijds van de ideeën. Waarom wil ik in hemelsnaam een moestuin beginnen: de moeilijkste aller tuinen! Of toch niet?

Bijna alles valt te googelen, maar de adviezen op internet zijn tegenstrijdig. Of het zus of zo moet maak ik uiteindelijk zelf uit. Dit weblog wordt dus het logboek van mijn vallen en opstaan, het notitieblok om terug te kijken en vooruit te zien, het fotoverslag van wat verrukt en mislukt.

Tuinen zijn niet nieuw voor mij. Vanaf mijn tienertijd ontwerp ik ze, onderhoud ik ze en fotografeer ik ze. Ik lees over ze voordat ik ga slapen. Ik droom ze. Ik bezoek ze op vakantie. In de jaren heb ik veel kennis opgebouwd, maar ik weet niet alles. Zelfs grote tuinboekenschrijvers zoals Christopher Lloyd zeggen dat je blijft leren zolang je tuiniert.

Moesblog gaat niet alleen over de moestuin. Het gaat ook over de planten, de dieren, de bodem, de vruchten die wij ervan plukken. En de techniek die het voor ons mogelijk maakt om daar zorgvuldiger mee om te gaan.

Dit is mijn vierde persoonlijke website. De eerste bouwde ik in 2005 helemaal zelf. Voor deze site heb ik even gedacht om dat ook te doen. Maar dat betekent een extra leerhobbel die ik niet nemen wil. Dit WordPress weblog is instant in vorm. De kracht komt uit de inhoud.

Moesblog put wel voor een deel uit de eerdere websites. Ditmoetanderskunnen.nl over internet, marketing , media en maatschappij blijft bestaan. De rest gaat op de helling. Schoon schip. De bloemetjes buiten.

Tenslotte wens ik me in Moesblog meer dan ooit een dialoog met mijn lezers. Dus lieve lezer: klim in de pen. Loof mij, hekel mij, riposteer mij en adviseer mij. Dan wordt het hier pas echt gezellig.

Eric van Oevelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s