2 gedachtes over “Erythronium ‘Pagoda’ (Hondstand)”
Ja, gevonden!
Ik weet iets van moestuinen af: het is vallen en opstaan. Elk jaar is anders: te droog, te nat, lang koud of juist vroeg warm en daarna nog een venijnige nachtvorst. En je deelt je tuin altijd met een heleboel diertjes: mieren, luizen, slakken,vogels etc. Daar moet je wel tegen kunnen. Overigens, vroeg ik mij af: is deze bloem eetbaar? De daglelie wel, maar dit is volgens mij een ander soort.
Ik wens jou (en mij) een goed tuinjaar.
Ik wens ons inderdaad een goed tuinjaar toe Stien. Het is volop in bedrijf!
Goede vraag! Ik heb het even gegoogeld, maar ik zou het eten van de bloemen niet zomaar adviseren. Op Permacultuur Nederland lees ik dat de zetmeelrijke knol gebruikt wordt in soepen en gebak. Op Plants For A Future lees ik dat blad en bloem ook rauw te verwerken zijn in salades. Het gaat hier wel steeds om andere soorten Erythronium.
Ja, gevonden!
Ik weet iets van moestuinen af: het is vallen en opstaan. Elk jaar is anders: te droog, te nat, lang koud of juist vroeg warm en daarna nog een venijnige nachtvorst. En je deelt je tuin altijd met een heleboel diertjes: mieren, luizen, slakken,vogels etc. Daar moet je wel tegen kunnen. Overigens, vroeg ik mij af: is deze bloem eetbaar? De daglelie wel, maar dit is volgens mij een ander soort.
Ik wens jou (en mij) een goed tuinjaar.
LikeGeliked door 1 persoon
Ik wens ons inderdaad een goed tuinjaar toe Stien. Het is volop in bedrijf!
Goede vraag! Ik heb het even gegoogeld, maar ik zou het eten van de bloemen niet zomaar adviseren. Op Permacultuur Nederland lees ik dat de zetmeelrijke knol gebruikt wordt in soepen en gebak. Op Plants For A Future lees ik dat blad en bloem ook rauw te verwerken zijn in salades. Het gaat hier wel steeds om andere soorten Erythronium.
LikeLike