Dactylorhiza maculata
Afbeelding

Dactylorhiza maculata (Gevlekte orchis)

Een vakantiekiekje: deze orchidee wordt gekoesterd in siertuinen met nat grasland, zoals in Great Dixter, Northiam, East-Sussex. In de Ariège in de Franse Pyreneeën kom je ze bij bosjes in het wild tegen.

3 gedachtes over “Dactylorhiza maculata (Gevlekte orchis)

  1. Ik kwam deze orchideeën onlangs (in juni) tegen in een nieuw ‘wetland’ in De Treek bij Amersfoort. Er stonden 2 soorten: de gewone en de gevlekte rietorchis. Dit was een heideveld, dat afgegraven is en vernat. Nu staan er in plaats van heide onder andere orchideeën en veenpluis. Er wordt dus aan verbetering gewerkt!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s