Video

De spinselmot

Een spookachtige verschijning is het: een boom die van top tot teen is ingepakt in witte, spinnenweb-achtige draden van de spinselmot of stippelmot. Dit weekend zag ik het in het Amsterdamse Park Frankendael. Daar worden elk jaar alleen de kardinaalsmutsen volledig gemummificeerd. Het spinsel biedt bescherming tegen vogels. Daaronder zag ik de rupsen rondkruipen en alles kaal vreten.

De spinselmot is evenals de buxusmot een exoot. Met het verschil dat de plant in dit geval later in het jaar weer gewoon in het blad kan komen en overleven.

Een gedachte over “De spinselmot

  1. Ha Eric,

    Vorig jaar had ik hem in de meidoorn. Vrij kleine oranjekleurige rupsen. Gelukkig niet zo volledig ingepakt als deze struiken. Ik heb alle takken die ingepakt waren weggeknipt en het leek de boom verder geen schade te doen. Kijk nu regelmatig of ze terugkomen, maar tot nu toe gelukkig nog niks (fingers crossed). Maar het is een spectaculair gezicht.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s