Papaver orientale 'Perry's White' (Oosterse klaproos)
Afbeelding

Papaver orientale ‘Perry’s White’ (Oosterse klaproos)

De Oosterse klaproos is een bijzondere verschijning: bloemen die eigenlijk te groot zijn om zichzelf staande te houden, met tegelijk de luchtigheid van een prop vloeipapier of een chiffonnen tutu. Daarin verpakt zit dan een uiterst vlezige stamper, omringd door poederige meeldraden, een walhalla voor hommels en bijen. Er is ook een ‘Mrs. Perry‘.

4 gedachtes over “Papaver orientale ‘Perry’s White’ (Oosterse klaproos)

  1. Ja, al verwacht ik bij hem eerder een bloem die ook kleurrijk is. Ik heb gezocht naar de herkomst van de naam, maar vind alleen maar verwijzingen naar een fictief personage uit Superman ;-). Wie het weet mag het zeggen!

   Like

   1. Ha Eric, ik heb wat gevonden op internet.
    Hij zou gekweekt zijn door een heer A. Perry, kweker in Engfield VK. Er is ook een Mrs. Perry (donker) en een Perry´s Unique (helderrood).

    Like

   2. Goed speurwerk Sherlock! Jouw tip heeft me nog meer informatie opgeleverd over Amos Perry. De roze knop was ook echt een roze papaver, dus dat moet een verdwaalde Mrs. Perry zijn ;-). Ik ga er binnenkort een aparte blogpost aan wijden.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s